Fejleszd Önmagad!

Sokszor felteszem magamba a kérdést: MIT CSINÁLOK ITT?
Napjaink “tanárjai” nem kötik le a diákok figyelmét, ezért inkább Facebookoznak, Tinderen nyomulnak vagy éppen rekordot döntenek Subway Surfers-be, Hill Climb Rancing-be vagy Candy Crush-ba. Annak tudatába csináljuk ezt, hogy azt hisszük lefoglal, ami részben igazi is, de valójában……

EZ MIND KIDOBOTT IDŐ!

Középiskolás tanulmányaim során számtalan hasznos, de még több haszontalan időt töltöttem az iskola falai között. Zenét hallgattam, a telefont nyomkodtam, másokat hibáztattam azért, amiért nem csinálhatom azt amit szeretek.

Sok időbe telt mire rájöttem, hogy ezeket a perceket, órákat már nem kapom vissza az élettől és minél hasznosabban kell eltöltenem. (Gondolnád, hogy évente majdnem egy teljes hónapot töltesz a telefon bámulásával csak az iskolában?)

Fejleszd Önmagad!

4-5 év során olyan mennyiségű ismeretet sajátíthat el bárki, amivel megalapozhatja a teljes életét, és tudás alatt itt nem a pitagorasz-tétel (a²+b²=c²) alkalmazása vagy a spondeus (versláb, két hosszú) felismerése értendő. Olyan tudás, ami bárki számára elérhető az internet és a könyvek segítségével!
Egyik ismerősöm talált egyszer egy kiváló metaforát a helyzetre:

Egy mag csendben nő, de egy fa hatalmas zajjal dől ki.A pusztítás zajjal jár, a teremtés csendes. “FEJLŐDJ CSENDBEN!”

Mondta… És igaza is volt…
Ne foglalkozz mással! Ne érdekeljen ki milyen tanuló. Koncentrálj csak MAGADRA! Nem attól leszel valaki, hogy úgy teszel, mint a tömeg. Lehetsz te bármilyen jó vagy rossz diák, ha nem kapod meg azt a pluszt, ami kiemel a tömegből. Fejleszd magad órán és azon kívül is! Tanulj nyelveket, foglalkozz azzal, ami érdekel. Ez fog megkülönböztetni az átlagtól és így válhatsz a társadalom egy rendkívül értékes, egyedi tagjává!

A legtöbb ember számára az oktatás azt jelenti, hogy a fiatalokat megpróbáljuk egy átlagos felnőtthöz hasonlóvá tenni.- Jean Piaget

Advertisements

One thought on “Fejleszd Önmagad!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s